Living Lab

Hoefkwartier

Het Celciushuis is door studenten gebouwd en heeft nu een functie als huiskamer van de wijk.

In het Celciushuis komen verschillende projecten, initiatieven en activiteiten van en voor de wijk bij elkaar. Er is bijvoorbeeld informatie te vinden over de verschillende bouwprojecten in de wijk. Ook werken studenten er aan praktijkgerichte onderzoeksprojecten.

Locatie

Amersfoort

Opgave

De belangrijkste opgave voor dit gebied is de transformatie van het Amersfoortse Hoefkwartier naar een gezonde en duurzame wijk. Dit gebeurt in een samenwerking van studenten van verschillende studierichtingen met bedrijven, lokale overheden, bewoners en omwonenden. Ze gebruiken hiervoor het Quintupel Helix model. Aan het eind van hun project doen studenten suggesties voor vervolgprojecten en -onderzoeken voor een gezondere en duurzame wijk. De onderzoeken bouwen op elkaar voort en komen daardoor telkens een stap dichter bij een eindoplossing.

Doel

Een duurzame en gezonde wijk met het door studenten gebouwde Celciushuis als fysieke plek in de wijk.

Header_hoefkwartier_homepage2

Resultaten

Het gebied de Hoef West verandert van een kantoorgebied met een aantal grote onderwijsinstellingen, naar de nieuwe stadswijk Hoefkwartier waar men fijn kan wonen, werken, leren en ontspannen.

Partners

Data- en Kennishub Gezond Stedelijk Leven
Centre of Expertise Smart Sustainable Cities van de HU

Agenda / evenementen

Op dit moment zijn er nog geen evenementen.

Doe mee met cursussen, trainingen en opleidingen

Op de hoogte blijven? Stuur ons een bericht